راهنمای خرید لپ تاپ در ایران؛ بهترین مشخصات لپ تاپ برای هر نفر
به جز نام برند و سایز صفحهنمایش، به چه مشخصات دیگری از لپ تاپها بیشتر توجه میکنید؟ در این مقاله جامع از مجله تکنولوژی لیپک میخواهیم به تمام سوال و ابهامات قبل از خرید پاسخ داده و صفر تا صد راهنمای خرید لپ تاپ در ۲۰۲۴ را به شما تقدیم کنیم:
- راهنمای خرید لپ تاپ: بر اساس نوع دستگاه، مشخصات نرمافزاری، سختافزاری، کاربری، برند و ….
- نکات مهم در خرید لپ تاپ: آنچه در حین استفاده از لپ تاپ برای شما مهم خواهد شد.
- مشخصات لپ تاپ خوب: مشخصات بر اساس هر نوع نیاز، صفحهنمایش، پردازنده و …
- بهترین زمان خرید لپ تاپ: چه موقع قیمت لپ تاپ مناسبتر است؟
انواع لپ تاپ بر اساس کلاس تولید
چندین دسته لپ تاپ وجود دارد که با در نظر گرفتن کاربرد، مخاطب خاص و مشخصات فنی تولید میشوند. عموماً لپ تاپها در سه دسته کلی اقتصادی، میانرده و حرفهای تقسیم میشوند.
لپ تاپهای اقتصادی (مقرونبهصرفه)
لپ تاپهای مقرونبهصرفه (سطح پایه یا Entry-level) برای کاربری ساده نظیر استفادههای دانش آموزی، اداری و … که به مشخصات ساده اما مناسب نیاز دارند ایدهآل است. از نظر سختافزاری، لپ تاپهای اقتصادی سطح پایینی دارند (مثل رم و گرافیک) و توان اجرای برنامهها و بازیهای سنگین را ندارند.
لپ تاپهای میانرده
لپ تاپهای عمومی، میانرده یا Mainstream بیشترین میزان تولید و استفاده را در جهان به خود اختصاص میدهند. این لپ تاپها با تراشههای گرافیکی پرقدرت، باتری قویتر و سایر ویژگیها، نسبت به لپ تاپهای اقتصادی بسیار بالاتر بوده و برای عمده کاربران یک گزینه عالی محسوب میشوند.
لپ تاپهای حرفهای
لپ تاپهایی که قویترین سختافزار را در اختیار دارند و پرچمدار بازار محسوب میشوند، در دسته لپ تاپهای حرفهای یا Premium قرار میگیرند. این لپ تاپها که بالاترین قیمت در سه کلاس لپ تاپ را در اختیار دارند برای کاربریهای خاص بهینه میشوند. مثلاً لپ تاپهای مخصوص گیم، لپ تاپهای گرافیک و رندرینگ و … (البته در این کلاس هم ممکن است گزینههایی با قیمتی پایینتر از کلاس عمومی پیدا شود).
انواع لپ تاپ بر اساس ساختار
لپ تاپها را میتوان بر اساس ویژگیهای ظاهری یا داخلی (سختافزاری) از نظر ساختار و کاربرد به دستههای مختلفی تقسیم کرد.
لپ تاپ
به هر مدل کامپیوتر شخصی کوچک و قابل حمل، لپ تاپ گفته میشود. اکثر لپتاپها به گونهای طراحی شدهاند که تمام عملکردهای یک کامپیوتر رومیزی (PC) را داشته باشند، به این معنی که آنها معمولاً میتوانند همان نرمافزار را اجرا کنند و فایلهای مشابهی را باز کنند.
لپ تاپ ۲ در ۱ (هیبریدی)
لپ تاپ 2 در 1 راحتی و سهولت تبلت را با کاربرد صفحهکلید ترکیب میکند و در خود یک لپ تاپ و یک تبلت را همراه دارد. این دسته شامل دو طرح رایج است: قابل تبدیل (Convertible) و جداشدنی (detachable). هر دو مدل دارای صفحهنمایش لمسی هستند و عمدتاً از قلم نوری هم پشتیبانی میکنند.
- لپ تاپ ۲ در ۱ قابل تبدیل: میتوان با چرخاندن صفحهکلید زیر صفحهنمایش، دستگاه را به یک تبلت تبدیل کرد.
- لپ تاپ ۲ در ۱ قابل جدا شدن: در اصل یک تبلت با صفحهکلید قابل جدا شدن است که به صورت یک لپ تاپ سبک و نازک دیده میشوند.
لپ تاپهای ۲ در ۱ عموماً نسبت به لپ تاپهای معمولی همرده خود گرانتر هستند و کاربرد اصلی آنها در سبک بودن، کوچک بودن، صفحهنمایش لمسی (برای طراحی و …) و مواردی از این دست میباشد.
نوتبوک، اولترابوک و نِتبوک
دستهای از لپ تاپهای کوچک و سبک با نام نوتبوک شناخته میشوند که خود به دو زیردسته دیگر به نام اولترابوک و نِت بوک تقسیم میشود. ویژگی و کاربرد اصلی این سه دسته از لپ تاپ، قابلیت حمل آن به دلیل کوچکی و سبکی میباشد.
- نوتبوک (Notebook): لپ تاپهای کوچک و سبک با وزنی کمتر از ۱.۵ کیلوگرم (وزن نرمال لپ تاپها از ۱.۵ کیلوگرم بیشتر و میانگین، ۲ کیلو میباشد).
- اولترابوک (Ultrabook): اولترابوکها در واقع نوتبوکهای نازکتری هستند که ویژگیهای پیشرفتهتر و محاسباتی بالا را با قیمتی بالاتر از نوتبوک متوسط ارائه میدهند.
- نتبوک (Netbook): نتبوکها، نوتبوکهای مقرونبهصرفهتری هستند که عملکردهای اولیه را ارائه میکنند.
کرومبوک (Chromebook)
نوع دیگری از لپ تاپهای سبک، ارزان و کوچک در بازار وجود دارد که توسط گوگل عرضه میشود و از سیستمعامل این شرکت (ChromeOS) استفاده میکند. این دسته با وزن کم، سختافزار معمولی برای کارهای روزمره و قیمت پایین عرضه میشوند و برنامههای آنها از فروشگاه وب کروم و نیز برنامههای اندرویدی قابل نصب و استفاده کرد.
مکبوک (MacBook)
لپ تاپهایی که توسط شرکت اپل ساخته میشود و از سیستمعامل اختصاصی macOS استفاده میکنند، مکبوک گفته میشود که عموماً سختافزار قدرتمند و امنیت بالایی نیز دارند. مکبوکها معمولاً قیمت بالایی دارند و برای انواع کاربری قابل استفاده هستند.
انواع لپ تاپ بر اساس کاربرد
در فروشگاههای اینترنتی کالای دیجیتال، دستهبندیهای لپ تاپ بر اساس کاربرد را با نامهایی نظیر لپ تاپ اداری، دانشجویی، گیمینگ و … مشاهده میکنیم. در این بخش بهطور خلاصه هر دسته را معرفی میکنیم.
- لپ تاپ اداری: لپ تاپهای معمولی که برای نرمافزارهای پایه نظیر آفیس، وب گردی و اتوماسیونهای اداری بهینه شدند و قیمت پایینی دارند.
- لپ تاپ دانشجویی: لپ تاپهایی میانرده با قیمت مناسب که برای طیف نیازهای دانشجویی نظیر وبگردی، مشاهده فیلم و … مناسب هستند.
- لپ تاپ گیمینگ: لپ تاپهای مخصوص بازی با صفحهنمایش باکیفیت، پردازندههای قوی و مشخصات قدرتمند اما با وزن و قیمت بالا، برای گیمرها طراحی شدهاند.
- لپ تاپ گرافیکی/تدوین: این لپ تاپها دارای پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی بسیار قوی هستند و صفحهنمایش آنها نیز برای نمایش دقیق و شفاف رنگها بهینه شده است.
- لپ تاپ برنامهنویسی: با اینکه از هر لپ تاپی میتوان برای برنامهنویسی استفاده کرد اما برخی دستگاهها با مشخصات سختافزاری و ظاهری بهینه شده برای انواع زبانهای برنامهنویسی طراحی شدهاند.
نکته: لپ تاپهایی که کاربری شغلی خاصی مثل برنامهنویسی، تدوین و … دارند در یک دسته کلی به نام لپ تاپهای کسبوکار (Business Laptop) قرار میگیرند که معمولاً قیمت بالایی نیز دارند.
بهترین برندهای تولیدکننده لپ تاپ
هر ساله لیست و رتبهبندی بهترین برندهای لپ تاپ دنیا منتشر و بهروز میشود. در این بخش، شما را با ده برند برتر جهان در بازار لپ تاپ آشنا خواهیم کرد. توجه داشته باشید که هر برند، لپ تاپهای مختلفی از نظر سطح کیفی و سختافزار تولید میکند.
- اپل (Apple):
- مایکروسافت (Microsoft)
- اچپی (HP)
- ایسر (Acer)
- ایسوس (Asus):
- لنوو (Lenovo)
- دل (ِDell)
- اماسآی (MSI)
- توشیبا (Toshiba)
- فوجیتسو (Fujitsu)
- رایزر (Razer)
- سامسونگ (Samsung)
- گوگل (Google)
- قسطی چند
- تیر 13, 1403
- 51 بازدید